RECEPTEN MET POMPOEN
Pompoen risotto met paddenstoelen
ingrediënten:
200 gram risottorijst
500ml (groenten)bouillon
300 gram pompoenblokjes
200 gram kastanjechampignons
1 ui
1 teen knoflook
2 theelepels tijm
handje walnoten
geraspte parmezaanse kaas
peper
olie
bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de champignons met de peper. Schep ze uit de pan en leg opzij.
Verwarm opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en risottorijst toe.
Meng alles door elkaar en voeg een soeplepel bouillon toe en roer regelmatig. Als de bouillon is opgenomen door de rijst voeg je weer een schep bouillon toe en ga zo door. Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Het kan zijn dat je iets meer of iets minder bouillon nodig hebt.
Zet de warmtebron uit.
Voeg de champignons, tijm en kaas toe en meng door de risotto.
Strooi als laatste de fijngehakte walnoten over de risotto en je bent klaar om te gaan smullen.
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de champignons met de peper. Schep ze uit de pan en leg opzij.
Verwarm opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en risottorijst toe.
Meng alles door elkaar en voeg een soeplepel bouillon toe en roer regelmatig. Als de bouillon is opgenomen door de rijst voeg je weer een schep bouillon toe en ga zo door. Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Het kan zijn dat je iets meer of iets minder bouillon nodig hebt.
Zet de warmtebron uit.
Voeg de champignons, tijm en kaas toe en meng door de risotto.
Strooi als laatste de fijngehakte walnoten over de risotto en je bent klaar om te gaan smullen.
Pompoensoep
ingrediënten:
1 flespompoen
2 tenen knoflook
2 (rode) uien
1 klein stukje gember
2 groentebouilonblokjes
1 liter water
olijfolie
(cayenne)peper
bereiding:
Maak de groente schoon.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
Schil de gember en snij in kleine stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember op een lage temperatuur gedurende 3 minuten.
Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten op middelmatige temperatuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat de soep met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met (cayenne)peper.
Maak de groente schoon.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
Schil de gember en snij in kleine stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember op een lage temperatuur gedurende 3 minuten.
Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten op middelmatige temperatuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat de soep met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met (cayenne)peper.
Pompoen smoothie
ingrediënten:
2 scheppen Herbalife Nutrition Formule 1 romige vanille
250ml halfvolle melk, sojadrink of amandelmelk
1 kleine banaan
1 theelepel kaneel
100 gram pompoen blokjes
bereiding:
Kook de pompoen blokjes en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een egale massa.
Schenk in een glas en strooi er nog een snufje kaneel op.