06-29350613 karin@efbalans.nl
Een plak wortelcake of carrotcake is de perfecte traktatie voor jezelf en je vrienden wanneer je net door de regen of de koud hebt gefietst!
Of om gewoon lekker als snack te nemen bij een kopje thee of koffie.

Ik heb 2 recepten; één met Herbalife Nutrition ingrediënten en de ander niet.

Wortelcake met Herbalife Nutrition voeding

Deze cake kun je met een gerust hart eten want deze zit boordevol voedingsstoffen en weinig calorieën.

ingrediënten (10 plakken):

  • 2 scheppen ( = 26 g ) Herbalife Formule 1 Romige Vanille
  • 50 g Herbalife Multivezeldrank poeder
  • 50 ml amandelmelk
  • 175 gram geraspte wortel
  • 5 dadels
  • 2 el rozijnen
  • 2 eieren
  • 50 g speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 theelepel koekkruiden

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
Rasp de wortels fijn en snijd de dadels in kleine stukjes. Week de dadels en de rozijnen in warm water.
Klop de eieren los en voeg alle ingrediënten toe en roer het geheel goed door.
Vet een cakevorm in en giet de massa in de vorm.
Bak de cake gedurende 30 min. in de oven.
Check met behulp van een satéprikker of de cake gaar is.
Laat even afkoelen alvorens in plakken te snijden.

Voedingswaarden (per plak)

  • 75 kcal
  • 6,5 g koolhydraten
  • 1,5 g vetten
  • 3,1 g eiwit

 

Wortelcake zonder Herbalife Nutrition voeding

Deze cake bevat meer koolhydraten en meer calorieën.

Ingrediënten ( 10 plakken ) :

    • 175 gram geraspte wortel
    • 200 gram speltmeel
    • 100 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
    • 75 gram pecannoten
    • 2 bananen
    • 2 eieren
    • 3 dadels
    • 1 el speculaaskruiden
    • 7 gram bakpoeder
    • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
Ontpit de dadels en leg ze in een kom met lauwwarm water om te weken.
Schil de wortels en rasp ze met een grove rasp. Zet dit apart.
Hak de pecannoten in stukjes en zet deze ook apart.
Haal de dadels uit het water en pureer deze samen met de bananen, eieren en melk tot een gladde massa.
Meng in een andere kom meel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder.
Giet het eimengsel bij de wortel en meng dit geheel vervolgens door de droge ingrediënten.
Meng alles goed door en roer tenslotte de fijngehakte noten door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak circa 40 minuten.
Check met behulp van een satéprikker of de cake gaar is.
Laat even afkoelen alvorens in plakken te snijden.

Voedingswaarden (per plak)

  • 175 kcal
  • 24,6 g koolhydraten
  • 7,1 g vetten
  • 5,0 g eiwit

EET SMAKELIJK !!