Geroosterde kikkererwten maken is heel simpel en erg lekker om als gezonde snack te eten.
Geroosterde kikkererwten smaken ook heerlijk in salades of soepen.
ingrediënten:
1 blikje (400 gram) kikkererwten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kruiden naar keuze zoals knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, kerrie of andere kruiden naar keuze
bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Giet en spoel de kikkererwten af. Dep droog met keukenpapier.
Meng de erwten met olijfolie en diverse kruiden naar keuze.
Spreid de erwten uit over de bakplaat.
Rooster de erwten ongeveer 20 minuten in de oven.
Halverwege één keer omscheppen.
Direct eten/serveren is het lekkerste omdat de geroosterde kikkererwten dan nog knapperig zijn.
Afgekoelde geroosterde kikkererwten kan je enkele dagen buiten de koelkast bewaren in een afgesloten zakje of bakje.
voedingswaarde per 100 gram:
207 kcal
7,6 gram eiwitten
20,2 gram koolhydraten
waarvan 1,4 gram suiker
vezels 8,3 gram
vetten 10,2 gram